Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську ексміністр закордонних справ Павло Клімкін провів лекцію про майбутнє України. Відео

screenshot 8 2 - В Івано-Франківську ексміністр закордонних справ Павло Клімкін провів лекцію про майбутнє України. Відео - rai.ua Новини

Про майбутній мир, безпеку та світ без росії. В Івано-Франківську український дипломат, ексміністр закордонних справ Павло Клімкін провів лекцію для молоді. Чиновник каже, найважливіше – продовжувати вірити у перемогу, не скаржитись та бути одним цілим.

«Ми маємо залишатися самими собою. При тому, що ми йдемо вперед, інтегруючись у Захід, у Європейський Союз, ми з одного боку стаємо по-справжньому європейським і західним суспільством, а з іншого маємо зберегти себе».

Водночас, дипломат радить українцям, які мешкають у тилових областях не забувати, що війна в усій державі і ми усі нині – на лінії фронту.

«Хтось далі від росії, хтось ближче. Так, у Харкові, коли там 35 кілометрів до кордону, це інше сприйняття. ми по-новому перезавантажуємо Харків. Ми пам’ятаємо, що до війни там було багато тих, хто дивився на росію і путіна і казав. що то може бути. А тепер всім «вибило мозок. Ми не повернемось до тієї України, що була до війни: ні до 2014 року, ні до 2022».

Співорганізаторка заходу Євгенія Бардяк зазначає, варто розуміти, що ненависний сусід – нікуди не зникне. Однак ми повинні розвивати нашу державу і рухатись вперед.

«Нам треба формувати нашу державу, рухатись вперед, народжувати дітей, продовжувати наше життя і зважати на те, що є загроза. Ізраїль якимось чином формує свою державу в умовах постійного військового стану. І очевидно, що нам ще не один десяток років доведеться також звикати до такого стану».

Лекція відбулась у рамках XX мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua