Онлайн TV FM радіо FM пауза

До 50-ти тисяч гривень можуть отримати жителі Івано-Франківської громади за народження дитини. Відео

Новини

У Міському клінічному перинатальному центрі 15 січня народилась маленька Єлизавета. До цього мама дівчинки з 12-го тижня вагітності перебувала на обліку в міській жіночій консультації. Це основні вимоги для отримання виплати при народженні дитини усім мешканцям Франківської громади. Оскільки батько дівчинки діючий військовий, родина вже невдовзі отримає 50 тисяч гривень.

«Ми за це дізналися в пологовому. Потім жінка народила, нам принесли довідку і сказали, щоби ми пішли з цим в ЦНАП. А там уже далі говорять, що робити. Нема нічого складного, робляться окремі реквізити, відкривається рахунок саме на цю виплату і всі документи подаються в ЦНАП, вони все роблять і просто чекати», – каже військовослужбовець і тато Єлизавети.

Ставши на облік у міській жіночій консультації, мама Єлизавети, Анастасія довірилась черговій бригаді медиків і без ускладнень народила у міському перинатальному центрі.

«я насправді попала до дуже хороших лікарів, і вони весь час були біля мене, вони весь час питалися, як в мене самопочуття, намагалися зробити комфортну обстановку, не було якоїсь напруги. Чоловік так само був зі мною, це було для мене важливо», – ділиться мама новонародженої Єлизавети Анастасія.

За словами директорки Міського клінічного перинатального центру Марії Бойко, про виплати до Дня народження дитини лікарі розповідають під час перших відвідин жіночої консультації. Окрім того всю необхідну інформацію можна прочитати на сторінках соцмереж закладу.

«Про це багато говориться міським головою, на ефірах, на сторінках в наших соцмережах про ці виплати, які міська рада дає, коли народжуються дітки: 20 тисяч, або коли це батьки військові 50 тисяч. Ми постійно цю інформацію даємо. Але коли вперше приходить жінка вагітна і стає на облік, то наші лікарі і акушери-гінекологи про це зазначають».

Умови для отримання виплати при народженні дитинки, розповідає заступник міського голови Олександр Левицький, сталі та об’єктивні. Та пояснює чому сім’ям з інших громад такі виплати не передбачено.

«Це пов’язано з медичними вимогами і це в тому числі є аналогією державного законодавства, коли дозволяються передпологові відпустки, і це в тому числі найбільше пов’язано з медичними особливостями протікання вагітності. Ми не підозрюємо нікого у недобросовісних діях при поданні документів, але ми використовуємо кошти платників податків міської громади, кошти міського бюджету, і це наша виплата, яку ми здійснюємо і маємо право здійснювати тільки виключно в інтересах мешканців Івано-Франківської громади, які тут зареєстровані, які тут сплачують податки».

У 2023 році понад 700 родин Івано-Франківської громади отримали матеріальну допомогу у розмірі 20 тисяч гривень. А 58 сімей військовослужбовців – по 50 тисяч гривень при народженні дитини.

«Ми таким чином підтримуємо. Даємо 50 тисяч гривень і сподіваємось, що цього року буде більше тих, хто скористається цією програмою. Тішимося народженню ще одного українця в родині наших військових. Можна ознайомитися на телеграм каналі «Франківськ – захисникам», ми на цьому телеграм каналі розміщуємо всю інформацію про виплати військовим та про програми, які діють», – каже голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua