Онлайн TV FM радіо FM пауза

Діти Франківських військових вирушили на оздоровлення в табір у Рибніку. Відео

Новини

Діти загиблих, безвісти зниклих, діючих військових та учасників бойових дій Івано-Франківської громади вирушили у Польщу на оздоровлення. У таборі в Рибніку їх очікують екскурсії в різні міста, походи в гори, плавання та відвідування музеїв.

«Це вже друга поїздка, другий автобус, який їде у місто партнерське Рибнік. 40 дітей плюс 3 опікунів на відпочинок, на оздоровлення, просто на екскурсію для того, щоби трошечки щось гарне побачити, щоби гарно відпочити», – каже начальниця управління міжнародних звʼязків, туризму і промоції міста Уляна Басараб-Ганчак. 

На відпочинок поїхали і дві донечки військовослужбовиці Ірини Тоноян. Жінка стоїть на захисті України разом з чоловіком. Ірина каже, що хоче, щоб дівчата відволіклись, отримали позитивні емоції та хороший настрій.

«Для них це гарна можливість як відвідати іншу країну, так і представити свою країну, свою культуру, свої цінності», – розповідає мати дівчат, військовослужбовиця Ірина Тоноян. 

У дівчат на цю мандрівку великі очікування. Вони впевнені, що у таборі знайдуть нових друзів та гарно проведуть час.

«Я дуже хочу класно відпочити. Маю надію, що буде дуже класно. Я хочу повеселитися» – каже донька військовослужбовиці Яна Тоноян. 

«Я очікую нових знайомств, відкриттів і щоби я гарно провела зі своєю сестрою в подорожі», – додає донька військовослужбовиці Анна Тоноян. 

Вирушив у табір і син військовослужбовця Олександр Павлов. Каже, що у Рибнік їде вперше і планує добре відпочити перед новим навчальним роком.

«Плануємо гарно відпочити, набратися сил до навчання, щоби гарно продовжувати вчитися», – ділиться очікуваннями син військовослужбовця Олександр Павлов. 

Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків розповідає, що щоразу все більше міст-побратимів запрошують та приймають дітей наших захисників на відпочинок. А це нині дуже їм потрібно.

«Міста в 4-х країнах погодились цього року взяти наших дітей, і це є дуже важливо. Ще 5-та країна, зокрема, місто Тракай (Литва) теж погодилась взяти дітей на оздоровлення. Це є діти родин загиблих, родин зниклих безвісти, діти учасників бойових дій, мають можливість оздоровитися завдяки містам-побратимам», – каже Івано-Франківський міський голова Руслан Марцінків. 

Діти відпочиватимуть у Рибніку два тижні. У програмі – екскурсії, походи в гори, музеї та до пам’ятних місць.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua