Онлайн TV FM радіо FM пауза

Дев’ятикласниця з Бурштина заснувала волонтерський пункт, який тепер виготовляє сухі душі для військових. Відео

Новини

У Бурштинському ліцеї №3 від початку повномасштабного вторгнення рф в Україну діє волонтерський рух. За підтримки педагогів його засновувала 15-тирічна школярка Діана Шаган. Тут освітяни та школярі пліч-о-пліч на запити армії виготовляють сухі душі для захисників. Їх на фронт передали уже понад 5 тисяч. Вдосконалила магазинний варіант наборів вчителька хімії Ірини Старко.

Також серед потреб захисників засоби від комарів та комах. Їх теж волонтери виготовляють самі. А почалася робота волонтерського руху в ліцеї з виготовлення окопних свічок, – пригадує вчителька української мови та літератури Леся Загарук. Потім почали виготовляти багаторазові грілки. А тепер у захисників потреба в одноразових душах.

Христина каже, що у неї не важка ділянка роботи, проте вона є важливою для загального результату. Юна волонтерка переконана, що допомагати армії повинен кожен як може і вік не має значення. А от наймолодший волонтер тут Михайлик. Йому 9 років.

Собівартість одного такого набору складає близько 25 гривень. Волонтери кажуть, що коштів на закупку сировини не вистачає, а такі душі потрібні будуть захисникам аж до осені, тож просять всіх небайдужих підтримати донейтами.

Реквізити: 5375 4112 0254 8850

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua