Онлайн TV FM радіо FM пауза

Делегація з Долини із робочим візитом відвідала місто Борислав. Відео

Новини

Найбільше уваги на зустрічі приділили досвіду бориславців у питанні розробки справедливої ціни на водопостачання для сусідніх громад.

За теперішньою системою Долинській громаді постачати воду сусідам невигідно, – кажуть у КП «Водоканал». Керівник підприємста Ігор Яремків, зазначає, що Болехівська і Вигодська громади загалом споживають більше 18 тисяч кубометрів води на місяць і не відшкодовують різниці у тарифах та не модернізовують і не проводять заміну своїх же мереж. Всі витрати несе комунальне підприємство, міський бюджет та жителі Долинської громади, які фактично змушені покривати збитки за метрологічні втрати та обслуговування мереж.

Гіркий досвід відсутності подачі питної води населенню через проблеми на водопостачальному підприємстві добре відомий бориславцям. Питання вони вирішили, коли на межі з «сусідами», яким постачають воду, встановили комерційний облік і відпускають воду за оптовим тарифом, до якого входять затрати лише на подачу води до межі громади.

Досвід Борислава дозволить зменшити навантаження на мешканців Долинської громади як в тарифному відношенні, так і в якості подання питної води, – переконаний очільник Долинської громади

А от найближчий візит у Долину бориславці планують здійснити вже у жовтні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua