Онлайн TV FM радіо FM пауза

Данія: витік на «Північних потоках» триватиме кілька днів. Відео

Новини

Витік газу з пошкоджених магістралей «Північного потоку 1 і 2» триватиме кілька днів. Такий прогноз зробив голова Данського агентства енергетики.

Аварія сталася 26 вересня на північний схід від острова Борнгольм в особливій економічній зоні Данії. Зафіксовано два витоки на «Північному потоці – 1» й один на «Північному потоці – 2».

26 вересня сейсмологи Данії і Швеції двічі зареєстрували потужні поштовхи в безпосередній близькості від місця аварії. Водночас сейсмічна активність була низькою. Зараз газ викидається до Балтійського моря на площу діаметром понад кілометр. Данія обмежила судноплавство в цьому районі. Ушкодження газопроводів – рідкісне явище. Деякі країни Євросоюзу розпочали розслідування інциденту. Одна з версій – вибухи. У Єврокомісії вважають, що робити висновки зарано.

Швейцарська компанія Nord Stream, яка керує «Північним потоком», заявила, що неможливо точно сказати, коли буде відновлено роботу газопроводів.

Водночас Європа поки не відчула на собі наслідків аварії. Газ «Північним потоком – 1» не надходить із серпня. А «Північний потік – 2» так і не було запущено.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua