Онлайн TV FM радіо FM пауза

Гордість чи ганьба: чи знімуть в Івано-Франківську пам’ятну дошку Миколі Кіщуку. Відео

кіщук Новини

Питання декомунізації вкотре порушили в Івано-Франківську. Зокрема директор обласного музею визвольної боротьби імені Степана Бандери Ярослав Коретчук закликає зняти із фасаду обласної організації Національної спілки художників України анотаційну дошку діячу комуністичного режиму Миколі Кіщуку.

Ярослав Коретчук каже, що дошка не повинна знаходитись у публічному просторі, адже Микола Кіщук причетний до злочинів комуністичного режиму проти українців.

Позицію історика щодо демонтажу дошки підтримують і художники. Серед них і ексголова обласної організації національної спілки художників України Микола Якимечко. Також художник пояснює, чому дошку не демонтували ще за його каденції, а саме з 2013-го по 2018-й роки:

“Тому що головою Центральної контрольно-ревізійної комісії Національної спілки художників України станом на сьогодні і впродовж кількох десятиліть, є син Миколи Кіщука – Микола Миколайович Кіщук. І в нього не бракує симпатиків серед моїх колег по обласній організації.”

Наразі, каже директор обласного музею визвольної боротьби Ярослав Коретчук, питання щодо демонтажу дошки порушив на рівні громадськості. І звертається до Національної спілки художників України, щоб вони самостійно її зняли.  

Голова Івано-Франківської обласної організації НСХУ Світлана Повшик коментувати цю тему наразі відмовляється. Пояснивши це тим, що повинна самостійно дослідити та вивчити усі деталі порушеного питання.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua