Онлайн TV FM радіо FM пауза

Чи потрібна йодна профілактика у випадку підриву Запорізької АЕС. Відео

Новини

Ядерні погрози рашистів та залякування терактом на Запорізькій АЕС спричинили ажіотаж навколо профілактичного вживання йодиду калію, проте медики кажуть, що цього робити категорично не можна, адже таке самолікування може спричинити порушення щитовиднолї залози.  

Саме йодид калію блокує щитоподібну залозу та перешкоджає накопичення радіоактивного йоду в організмі. Проте приймати його можна лише особам віком до 40 років, адже надалі щитоподібна залоза майже не накопичує радіоактивний йод, отже його прийом може завдати більше шкоди аніж користі.

Аби відслідковувати ситуацію в Івано-Франківському обласному центрі контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України щоденно проводять перевірку радіаційного фону на Прикарпатті. Загалом на території області встановлено 11 точок контролю спостереження за радіаційним фоном.

Нагадуємо, з результатами моніторингу радіації можна щоденно ознайомлюватися на сайті Івано-Франківського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua