Онлайн TV FM радіо FM пауза

Чотири новенькі пікапи передала Франківська громада зенітно-кулеметному батальйону. Відео

Новини

Підрозділ охороняє небо Прикарпаття від повітряного противника. Тепер, каже командир батальйону, щоби збити ворожий шахед або іншу повітряну ціль ворога, військові зможуть швидше організуватися та ефективніше спрацювати.

«Один розрахунок складається з 4-х осіб, на який встановлюється зенітно-кулеметна установка, туди ж бойовий комплект, так само засоби спостереження, контролю повітряного простору: планшети, радіостанції. Це одна бойова одиниця, яка може рухатись і швидко, і, відповідно, до своїх визначених завдань, у напрямку, де з’являється противник, а також на рубежах Франківщини».

Віталій Воробець каже, ці пікапи зможуть витримати і навантаження, і погані дороги. Головне завдання для них – швидкість, щоби встигнути розгорнути озброєння та влучити по цілях.

«Ця машина для того і є, щоби могла в будь-яку точку виїхати  за найкоротший час бути там, де вона потрібна..миттєво»

Автівки закуплено за кошти місцевого бюджету, зазначив міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків. Керівництво зенітно-кулеметного батальйону офіційно звернулося до громади з листом-проханням про необхідність підрозділу позашляховиків:

«Закуплено за кошти місцевого бюджету. Передається зенітному батальйону, який має посилити повітряний простір нашої громади, нашої області. Щоби збивати шахеди. Ми розуміємо, що ворог накопичив багато сьогодні зброї, питання безпеки українського тилу є дуже важливим. Тому передаємо сьогодні зенітному батальйону. Дуже хороший підрозділ, хороші командири, з бойовим досвідом. І надіюся, що це забезпечить безпеку нашої громади».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua