Онлайн TV FM радіо FM пауза

Українські Карпати з італійськими нотами: чому варто піти на фільм «Мій карпатський дідусь». Відео

screenshot 12 5 - Українські Карпати з італійськими нотами: чому варто піти на фільм «Мій карпатський дідусь». Відео - rai.ua Новини

Тепла лірична драма про життя однієї родини, яку доля розкидала в різні країни. В Івано-Франківську відбувся допрем’єрний показ фільму «Мій карпатський дідусь». Зняв стрічку український режисер грузинського походження Заза Буадзе. А головну роль – того самого дідуся – виконав Богдан Бенюк. Ще одного героя – онука – зіграв юний італієць Сімоне Коста.

Роботу над стрічкою «Мій карпатський дідусь» почали ще у 2019 році та через пандемію коронавірусу зйомки призупинили. Ще одне випробування, яке випало на долю фільму – війна в Україні. І от нарешті «Мій карпатський дідусь» виходить на великі екрани.

screenshot 10 7 - Українські Карпати з італійськими нотами: чому варто піти на фільм «Мій карпатський дідусь». Відео - rai.ua

Головну роль – того самого дідуся – зіграв актор Богдан Бенюк. Режисер Заза Буадзе писав її саме для нього. Богдан Бенюк впевнений, нині варто творити українське кіно, адже культура повинна розвиватись.

«Мистецтво – це є своєрідна зброя. Зброя, яку страшенно не любить «русскій мір». Зброя, яку боїться «русскій мір». Тому, що більше в нас буде різних подій, пов’язаних з кіно і театром, тим ця зброя буде міцнішою. А найважливіше наша нація буде себе ідентифікувати і розуміти, хто ми такі є».

screenshot 9 6 - Українські Карпати з італійськими нотами: чому варто піти на фільм «Мій карпатський дідусь». Відео - rai.ua

У стрічці зіграв ще один прикарпатець – Олекса Городенко. Актор каже, фільм «Мій карпатський дідусь» потрібно дивитись не тільки очима, а й серцем:

«Нас знімалось дійсно десь дев’ять професійних акторів і 450 наших земляків, з гір. Але коли ви побачите їхні очі, побачите їхні обличчя, ви згадаєте ті фільми, де масові сцени і по тисячу людей знімається. Ми називаємо їх заставки, бо вони нічого не виражають, це просто картинка для масовості. Але наші – це були не картинки, зверніть увагу як вони реагували на кожен порух, на кожне слово і дію, які відбувались на майданчику».

Під час допрем’єрного показу відбувався збір коштів для 50 полку імені полковника Семена Височана Національної гвардії України. У широкий прокат стрічка «Мій карпатський дідусь» виходить 28 грудня. В Івано-Франківську відбувся допрем’єрний показ фільму «Мій карпатський дідусь».

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
rai.ua