Онлайн TV FM радіо FM пауза

Бурштинці скаржаться на сморід у місті

Новини

Мешканці міста Бурштин у Facebook-групі “Бурштинський екологічний канал” поскаржились на сильний сморід, який оточив практично весь Галицький район.

Так, пост опублікував місцевий житель Олексій Олійник. Він спитав у користувачів соцмережі, чи хтось ще відчуває в місті запах тваринних фекалій. У коментарях під постом люди писали, що також відчувають жахливий сморід, пише РАІ.

“А я вчора кажу до своїх, що то так смердить свинями, мені так смерділо від Насташино і аж до дому”, “Було повідомлення, що будуть поля обробляти, мабуть гноєм обробляли…”, “Я теж чув сморід”, – написали в коментарях.

Водночас деякі користувачі вважають, що сморід пов’язаний з великими аграрними компаніями, які діють на території Івано-Франківського району, і можуть в цей час саме обробляти поля. Проте підприємства спростували дану інформацію журналістам РАІ.

“Варто зазначити, що «Контінентал» не працює на даному масиві із органічними добривами, на запах яких надходили скарги жителів м. Бурштин. А в якості засобів захисту рослин використовує лише ліцензійні препарати, дозволені на території України, у нормах та за умов, які зареєстровані і діють згідно чинного законодавства, зокрема – згідно ст. 21 ЗУ «Про захист рослин», ст. 11 ЗУ «Про пестициди і агрохімікати» та ст. 30, 37-40 ЗУ «Про бджільництво»”, – повідомили у «Контінентал Фармерз Груп».

У ТзОВ “Гудвеллі Україна” повідомили, що також непричетні до неприємних запахів на території Галицького району. Адже сморід з’явився в населених пунктах 10-11 квітня, а підприємство розпочало обробку посівів із застосуванням пестицидів та агрохімікатів (гербіцид “Триатлон”) 12 квітня.

РАІ продовжує слідкувати за ситуацією в районі. Подробиці – згодом.

Як повідомляло РАІ, у Бурштині ініціативна молодь організувала весняну толоку – вони прибирали паркову зону. У результаті мешканці назбирали 30 мішків сміття.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
4
+1
0
rai.ua