Онлайн TV FM радіо FM пауза

Бразилець зібрав колекцію з 6101 футболки футболістів. Відео

Новини

Бразилець Кассіу Брандау показує свої неоціненні експонати. Він колекціонує футбольні футболки. А у квітні він також став рекордсменом: Книга Гіннеса внесла його до списку як власника найбільшої у світі такої колекції.

Від рідкісних футболок Пеле до футболки чемпіонату світу 1998 року з автографом Роналду. 41-річний бразилець накопичив загалом 6101 футболку. Колекціонувати їх почав у 2000 році.

«Недавно я потрапив до Книги Гіннеса. У ній ідеться, що я найбільший у світі колекціонер футбольних футболок. Це більше, ніж просто 6101 шматок тканини, це 6101 історія, яка допомагає нам розповісти про футбол», – пояснює Кассіу Брандау, колекціонер.

Він зберігає свої футболки в клубі колекціонерів, який він заснував у Сан-Паулу.

«Коли знімаєш футболку з вішалки, вона починає розповідати історію. Це окрема історія перемог, поразок та подолань. Це документ, частинка найбільшого у світі спорту», – розповідає Кассіу Брандау, колекціонер.

У колекції Кассіу є футболка бразильського футболіста Пеле, яку той одягнув на визначний матч у Ріо-де-Жанейро. Тоді до країни з офіційним візитом прибула британська монархиня.

«10 листопада 1968 року Пеле грав у цій футболці в матчі збірної штату Сан-Паулу проти збірної штату Ріо-де-Жанейро. Його на стадіоні відвідала королева Єлизавета II. Вона приїхала до Бразилії та попросила про зустріч. І вони зустрілися на стадіоні “Маракана”», – зазначає Кассіу Брандау, колекціонер.

На виставці також можна побачити футболку 1994 року, яку одягав семиразовий чемпіон світу «Формули-1» Льюїс Гемільтон на торішньому Гран-прі в Сан-Паулу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua