Онлайн TV FM радіо FM пауза

Благодійні організації Архієпархії Української греко-католицької церкви розповіли про свою діяльність за рік війни

Новини

Керівник мальтійської служби в Івано-Франківську Роман Яручик наголошує, що головним пріоритетом для них – є допомога людям, зокрема дітям. Відтак, доброчинці надають як гуманітарну допомогу, так і психологічно-емоційну підтримку. Вдалось провести й традиційну акцію «Святий Миколай іде до сиріт». Листи, які писала малеча у 2022, зізнається Роман Яручик, були сповнені надії та віри у перемогу.

Торік акцією «Святий Миколай іде до сиріт» було охоплено понад 2,5 тисячі вихованців з 24 дитбудинків, інтернаті і реабілітаційних центрів. Крім того, на польовій кухні волонтери приготували майже 400 тисяч порцій їжі, більше 20 тисяч сімей отримали продуктові набори, психологи надали більше дев’яти сотень психологічних консультацій. Не менше роботи зробили й доброчинці благодійного фонду Карітас Івано-Франківськ. Таким чином, волонтери приготували майже 140 тисяч благодійних обідів, передали близько 50 тисяч продуктових та близько 20 тисяч сімейних наборів. А ще – відправили  інші регіони майже 400 тисяч тонн гуманітарної допомоги.

Доброчинці “Карітасу” також облаштували 2 прихистки для тимчасового проживання переселенців. Не стояли осторонь й парафії Івано-Франківської архієпархії. З першого дня тут допомагали військовим, лікували поранених, підтримали сім’ї загиблих та переселенців і відправляли гуманітарну допомогу у прифронтові регіони.

Бійців парафії забезпечували продуктами, засобами гігієни, ліхтариками, карематами, мадикаментами й автомобілями.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua