Онлайн TV FM радіо FM пауза

Безплатний проїзд потягами Іспанії доступний із 1 вересня. Відео

Новини

З 1 вересня влада Іспанії запроваджує безплатний проїзд у поїздах, що належать найбільшій державній залізничній компанії-оператору. Схема містить рейси місцевого сполучення й середньої дальності. Не увійдуть до пільгової програми лише далекі маршрути завдовжки понад 300 кілометрів в один бік.

Діятиме схема до кінця року й лише на поїздки туди й назад. Усім охочим, а це і громадяни Іспанії, і туристи, треба замовляти місячний проїзний, який дає право здійснити 10 таких поїздок. Безплатні проїзні вже замовило майже півмільйона осіб. Державний залізничний оператор очікує, що схема дасть змогу надати понад 75 мільйонів безплатних залізничних поїздок.

Інфляція в Іспанії наближається до рекордно високого рівня, що перевищує 10 % у річному обчисленні. Влада країни надіється знизити витрати населення й спонукати його більше користуватися громадським транспортом.

Схема, яка містить знижки й на інші види громадського транспорту, коштуватиме 221 мільйон євро. Це частина пакета допомоги на загальну суму 9 з половиною мільярдів євро. Зазначимо, що в червні в Німеччині почали продавати місячні проїзні на муніципальний транспорт вартістю лише 9 євро. Скористатися ними можна було в усій країні. Але 1 вересня цей проєкт завершився.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua