Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатські рятувальники розповіли, як подбати про себе в горах. Відео

Новини

Часто похід у гори для людей здається приємною прогулянкою або відпочинком. Утім, насправді все по-іншому, наголошують рятувальники. Гори в будь-яку пору року вимагають підготовки, уважності і обачності.

Навіть влітку на високогір’ї можна потрапити в снігопад та заморозки, а взимку – під зливу. Прикарпатські рятувальники провели тематичну онлайн-зустріч та розповіли, як подбати про себе у горах.

Перш ніж іти в гори мандрівник повинен обрати маршрут та детально його вивчити. Маршрут має відповідати досвіду, вмінням та спорядженню туриста.

У телефонну книгу обов’язково потрібно додати контакти рятувальних служб. Та якщо мандрівник потрапив у біду не варто панікувати.

У горах важливо рухатись маркованими маршрутами. Утім нині з цим є проблема. Якщо раніше у Карпатах було промарковано понад 2 тисячі кілометрів туристичних маршрутів, то нині – велика їх частина вже знищена і потребує відновлення.

Іноді до рятувальних операцій у гірській місцевості залучають гелікоптери. Утім нині це роблять лише за запитом, коли людину не вдається розшукати тривалий час. Проте техніку залучали б частіше, якби були відповідні умови.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua