Онлайн TV FM радіо FM пауза

Бельгія починає економити електроенергію. Відео

Новини

Слідом за іншими країнами ЄС Бельгія теж починає економити електроенергію. Прем’єр-міністр Александер де Кро оголосив про низку заходів. Так, державні установи муситимуть вимикати світло там, де воно не потрібне. Також запровадять податок на надприбутки енергетичних компаній.

Опалювати громадські будівлі можна буде тільки до 19 градусів Цельсія. Кондиціонерами користуватимуться теж менше. Водночас планують вимкнути підсвічення пам’ятників. А ще тривають переговори, щоб у певний час гасити ліхтарі на трасах та в містах.

Ціни на електроенергію в Бельгії зростають швидше, ніж в інших країнах ЄС. Влада намагається пом’якшити удар по простих громадянах. Відколи в Європі почалася енергетична криза, Бельгія переглянула плани до 2025 року повністю відмовитися від атомної енергії і перейти на природний газ.

У липні уряд уклав попередній договір з великою французькою енергокомпанією про подовження роботи двох її нових атомних реакторів ще на 10 років. Водночас він попросив відкласти повне виведення з експлуатації одного з двох своїх найстаріших реакторів, яке запланували на 31 березня 2023 року.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua