Онлайн TV FM радіо FM пауза

Австралійка побудувала енергоощадний будинок у вигляді кількох іглу. Відео

Новини

Австралійка Кет Вайлд у місті Саншайн-Кост збудувала незвичайний будинок, схожий на кілька сполучених між собою іглу. Така конструкція, а також використаний матеріал допомагають підтримувати всередині будівлі стабільну температуру.

«У цьому домі майже немає прямих ліній. Це нема з чим порівняти. Я звернулася приблизно до 20 різних інженерних компаній, щоб ті підписали проєкт, і зрештою все вийшло. Тут однакова температура цілий рік», – каже Кет Вайлд, власниця будинку.

Зовні будинок схожий на чотири іглу.

Кет — дизайнерка інтер’єру. Три роки тому вона відкрила для себе газобетон і взялася за найбільший проєкт у своєму житті. Їй знадобилися інженери, щоб затвердити план будинку. Це було непросто.

На будівництво пішло 6000 газобетонних блоків. Їх робили із суміші цементу, води та засобу для миття посуду. Такий матеріал дає змогу зберігати прохолоду влітку та тепло взимку. Це зменшує витрати на електроенергію.

Австралійка хотіла звести будинок за рік. Але виникли складнощі через розлучення. Їй довелося працювати в повну зміну та самій ростити двох неповнолітніх дітей.

«Звичайно, часом бракувало терпіння, але я не збиралася здаватися. Я дуже вперта», – пояснює Кет Вайлд, власниця будинку.

Будівництво коштувало 85 000 доларів США.

«Я вражений її прагненням продемонструвати інновації та інший підхід до екологічності», – наголошує Ентоні Берк, ведучий телешоу про дизайн.

Тепер Кет залюбки запрошує в гості всіх охочих побачити незвичайну будівлю.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua