Онлайн TV FM радіо FM пауза

Австралія витратить $ 500 млн на захист людей від повеней. Відео

Новини

Австралія витратить 500 мільйонів доларів США на захист від повеней жителів Нового Південного Уельсу. Найбільш густонаселений штат країни зараз відновлюється після третього такого стихійного лиха за рік.

Влада планує ремонтувати, модернізувати чи викуповувати будинки на ділянках, де є ризик затоплення.

У програмі зможуть брати участь 2000 домовласників. Кожному дадуть до 60 тисяч доларів США. На ці гроші треба буде обладнати свій дім так, щоб захистити його від повеней. А де це неможливо, влада нерухомість викуповуватиме.

Прем’єр-міністр Австралії заявив, що співпрацюватиме з владою Нового Південного Уельсу, щоб внести зміни до закону про забудову нових територій. Уряду штату виділять понад 60 мільйонів доларів США на купівлю земель, де немає ризику повеней.

У жовтні Австралія пережила ще одну серію великих повеней. Найбільше постраждали штати Вікторія і Новий Південний Уельс.

Цей рік у багатьох регіонах Австралії став найбільш дощовим за всю історію спостережень. Синоптики кажуть, що така ситуація збережеться і влітку.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua