Онлайн TV FM радіо FM пауза

Аукціон тунця блакитного: ціни падають третій рік поспіль. Відео

Новини

Перший у новому році аукціон тунця блакитного. Його проводять на одному з найбільших рибних ринків Токіо. Але торги не такі затяті, як до пандемії. Ціни на аукціоні падають ось уже третій рік, але досі вражають.

Найдорожчим лотом став тунець вагою 211 кілограмів. Його продали за 16 мільйонів 900 тисяч єн — це 145 тисяч доларів, або 700 доларів за кілограм. Цю рибу зловили у водах префектури Аоморі. М’ясо тамтешніх тунців дуже якісне. Її готуватимуть і подаватимуть у 12 ресторанах однієї мережі. Причому нею смакуватимуть не лише в Японії, але й у США.

Щорічний новорічний аукціон тунця — це для ресторанів гарна можливість привернути увагу ЗМІ, а значить — і суспільства. Зазвичай у переможця торгів цілий рік повно клієнтів.

Утім, через пандемію люди стали рідше ходити до кав’ярень і ресторанів. Попит на тунця впав, тому й ціни знизилися.

Торік делікатесну рибу продали за 200 тисяч доларів. А 2019-го тунець блакитний вагою 278 кілограмів пішов із молотка за один мільйон 800 тисяч доларів. Його купив власник мережі ресторанів Кійосі Кімура, який у народі відомий як «король тунця».

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua