Онлайн TV FM радіо FM пауза

Асоціація міст України пропонує доповнити перелік видатків, що можуть здійснюватися в період воєнного стану. Відео

Новини

Задля зміцнення протидії військовій агресії росії, реалізації заходів з підготовки закладів освіти до початку нового навчального року. А ще для підготовки громад до опалювального сезону.  Асоціація міст України пропонує доповнити перелік видатків місцевих бюджетів, які можуть здійснюватися в умовах воєнного стану. Також – спростити органам місцевого самоврядування закупівлю деяких товарів, робіт та послуг.

Вже нині, каже виконавчий директор Івано-Франківського регіонального відділення асоціації міст України, виникають проблемні питання. Зокрема, вони стосуються укриттів у закладах освіти. В більшості з них – сховищ або немає, або вони не відповідають нормам. Відтак громади змушені їх привести до ладу.

Голова Івано-Франківської громади Руслан Марцінків підтверджує, нині проводити більшість проплат справді дуже складно. Виникають проблеми навіть з виплатою заробітних плат.

Однак жодних ремонтів, будівництва чи закупівель матеріалів місто проводити не може. Під загрозою й опалювальний сезон.

В Асоціації міст України кажуть – доказової бази для внесення змін у постанови – достатньо. А попередні діалоги з урядом таки давали результат. Відтак, сподіваються, що до пропозицій таки дослухаються.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua