Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківська альпіністка планує підкорити Еверест без кисневої маски та прочитати лекцію з найвищого льодовика. Відео

Новини

Альпіністка та вчителька з Івано-Франківська Христина Мохнацька зазіхнула одразу на кілька рекордів – підкорити Еверест без кисневої маски та прочитати лекцію з найвищого льодовика.

10 квітня альпіністка з Івано-Франківська Христина вирушає до Кувейту, а звідти – у Катманду. Усе для того, аби підкорити найвищу вершину Землі – Еверест та ще й без кисневої маски.

Крім того, жінка планує встановити ще один рекорд. Жінка працює викладачем, тож дорогою на Еверест жінка прочитає лекцію з найвищого у світі льодовика – Хумбу.

Підготовка до подорожі тривала півроку, каже альпіністка. Адже Христині доведеться взяти із собою близько сотню кілограмів одягу, спорядження та їжі.

Ця подорож коштуватиме Христині більше сотні тисяч доларів. Тож альпіністка три місяці шукала спонсорів. Її підтримав й Університет Короля Данила.

За планом, подорож триватиме 68 днів. Якщо все вдасться, Христина Мохнацька буде першою українкою, першою європейкою та п’ятою людиною у світі, яка зійшла на Еверест без кисневої маски.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua