Онлайн TV FM радіо FM пауза

Антитютюновий закон: в Україні заборонять курити електронні сигарети в закладах. Відео

Новини

Електронні пристрої для куріння прирівняли до звичайних сигарет. Відтак, користуватись ними у громадських місцях невдовзі буде заборонено. А за порушення – каратимуть штрафом.

Кожен п’ятий українець щодня курить звичайні або електронні сигарети. І якщо досі електронними пристроями можна було користуватись будь-де, то незабаром – це зміниться.

Наприкінці 2021 року Верховна Рада України таки ухвалила новий закон про захист населення від шкідливого впливу тютюну. Він забороняє куріння електронних сигарет у громадських місцях. На ці зміни, каже співавтор закону Гліб Колесов, чиновники не могли наважитися більше 9 років.

Придбати електронний пристрій для куріння в Україні можуть навіть неповнолітні. А в закладах громадського харчування облаштовують так звані «айкос-френдлі» місця, де кожен охочий може користуватись електронним пристроєм для паління.

За порушення закону передбачене покарання. Зокрема, розповідає Гліб Колесов, штрафи за куріння у громадських місцях суттєво зростуть. Та нині йдеться тільки про фізичних осіб.

Жителі Прикарпаття такі зміни підтримують. Та чи працюватиме закон – сумніваються.

Закон набуде чинності через 18 місяців після його публікації, тобто не раніше середини 2023 року. Окремі положення запрацюють у регламентовані терміни.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
rai.ua