Онлайн TV FM радіо FM пауза

СБУ викрила прикарпатського хакера, який працював на російського клієнта

Новини

Група хакерів, серед яких житель Івано-Франківщини, крала інформацію користувачів через додатки для Instagram, Olx, електронних гаманці типу Qiwi та Yandex, відеохостингу Youtube. За даними досудового розслідування, фігуранти розміщували посилання для завантаження заражених програм в описах під різноманітними відео та у спільнотах соцмереж.

Про це пише РАІ з посиланням на сторінку у Facebook Управління СБ України в Івано-Франківській області.

Один із хакерів працював на російського замовника, який надав доступ до захищеного сервера у РФ. Сервер використовувався як інфраструктура для розробки вірусів і обміну технічними завданнями та готовими замовленнями. За попередніми даними, шкідливе ПО викрадало логіни і паролі, які давали доступ до фінансової інформації“, – йдеться у повідомленні.

Під час обшуків за місцями реєстрації та проживання хакерів, правоохоронці вилучили комп’ютери і мобільні термінали, які використовувалися для здійснення протиправної діяльності. Триває досудове слідство.

Як повідомляло РАІ, найбільший трубопровід США навряд чи зможе відновити роботу ще кілька днів. Він вийшов із ладу 7 травня через кібернапад. Відповідальність за це взяла на себе група хакерів під назвою DarkSide.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua