Онлайн TV FM радіо FM пауза

8000 км десятьма країнами: француженка влаштувала велопробіг на захист ґрунту. Відео

8000 кілометрів проїхала велосипедом француженка Наталі Массе, щоб нагадати людям про важливість збереження здорового ґрунту. Нині її зустрічають у Коїмбатурі, що на півдні Індії.

Наталі розпочала велопробіг торік 21 червня. Цього дня завершилася подорож індійського йога Садхгуру. Раніше він започаткував глобальний рух «Урятуємо ґрунт», у межах якого проїхав мотоциклом 27-ма країнами. Поїздка тривала три місяці. Французька велосипедистка підхопила естафету.

Наталі перетнула Францію, Італію, Словенію, Хорватію, Сербію, Болгарію та Туреччину. Хотіла проїхати через Іран та Пакистан, але не наважилася через нестабільну політичну ситуацію в цих країнах. Сирія теж відпала.

Дорогою француженка заїжджала на ферми, де вирощують сільгоспкультури без пестицидів та хімічних добрив. Також відвідувала школи, коледжі та університети і спілкувалася з учнями та студентами.

У Коїмбатурі велосипедистка завітала в центр йоги, який відкрив індієць Садхгуру.

Фахівці кажуть, що через ерозію ґрунту понад третина орних земель світу вже деградувала. Причина в сильних вітрах та рясних дощах, використанні техніки та хімічних речовин, а також у розростанні міст.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua