Онлайн TV FM радіо FM пауза

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. Відео

Новини

8 травня в Україні відзначають День пам’яті та примирення. З 2005 року це день присвячений жертвам Другої світової війни. Чи не для кожної сім’ї цей день має особливе значення, адже хтось втратив батька, дідуся, прадідуся. Друга світова стала болючою сторінкою для всіх народів.

День пам’яті та примирення та День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні символізує не тріумф переможців над переможеними, а має бути нагадуванням про страшну катастрофу і застереженням, що не можна розв’язувати складні міжнародні проблеми збройним шляхом, агресією, анексією. Найважливішим підсумком війни має бути не культ перемоги, а вміння цінувати мир, переконаний доктор політичних наук Іван Монолатій.

Україна понесла надзвичайні втрати внаслідок війни. Найтяжчі – людські. Війна й окупація призвели до різкого, катастрофічного зменшення кількості населення, значних деформацій у його національному, статевому, віковому та професійному складі. 

Офіційне гасло пам’ятних заходів – “1939-1945. Пам’ятаємо. Перемагаємо”. Символом Дня пам’яті та примирення з 2014 року є квітка маку. ЇЇ графічне зображення є своєрідною алюзією: з одного боку воно уособлює квітку маку, з іншого – кривавий слід від кулі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Хочеш бути в курсі найважливіших подій Прикарпаття, України та світу? Тоді переглядай наші сюжети на телеканалі «РАІ» о 19:00 або ж за посиланням.
rai.ua