Онлайн TV FM радіо FM пауза

64-річний волонтер із Австралії Микола Сачко завітав у Коломию. Відео

Новини

64 річний волонтер із Австралії допомагає українцям. Микола Сачко за час війни четвертий раз відвідав країну своїх батьків. Чоловік в Україні купує тут різноманітні сувеніри, відвозить до себе у Сідней і там продає. За кошти від продажу він купує дрони, прилади нічного бачення, медичну допомогу і все це привозить в Україну та передає військовим.

Микола Сачко – уродженець найбільшого міста в Австралії – Сіднею. До України не дивлячись на вік та проблеми здоров’я приїжджає часто. І якщо раніше купував в основному сувеніри, аби потім вдома їх продати та купити те, що потрібне нашим військовим, цього разу вирішив що повезе в  Австралію футболки, присвячені коломийським «Едельвейсам».

Вперше згадує пан Микола, що приїхав до України у 2005 році, а потім побував на Майдані. Наразі він на пенсії. Зізнався, що хотів все своє майно в Австралії продати і переїхати на Батьківщину своїх батьків. Однак війна внесла корективи у його плани. І він почав активно волонтерити.

Микола Сачко каже, що хотів би частіше приїжджати до України. Однак це доволі важко, адже щоб долетіти до Берліна чи Варшави треба витратити понад добу, а потім ще й дорога до Батьківщини. Волонтер додає, що багато австралійців, особливо українського походження підтримують його та поїхати до України поки не наважуються.

Приїжджає пан Микола до України зі своїм талісманом іграшковим кенгуру. Називає його капеланом, адже і сам дякує в українській церкві. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua