Онлайн TV FM радіо FM пауза

64 громади з усієї України відкриють Центри життєстійкості для своїх мешканців

Новини

З початку року до проєкту доєдналися 30 нових територіальних громад. Загалом, наразі 64 громади беруть участь у експериментальному проєкті Мінсоцполітики в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я “Ти як?” Першої леді Олени Зеленської.

Від Донецької до Закарпатської областей – на початок лютого 2024 року майже в кожній області України є громада, у якій невдовзі запрацюють Центри життєстійкості.

У планах Міністерства соціальної політики на 2024 рік – залучення щонайменше 150-ти громад. 

Серед 30 громад у списку також є і одна громада з Прикарпаття: Коломийська міська територіальна громада. З переліком нових громад-учасниць проєкту можна ознайомитися у наказі Міністерства соціальної політики.

Умовою участі громади у новій ініціативі є підготовка та подальше утримання приміщення для Центру життєстійкості. Цей простір стане тим місцем, де кожен зможе безкоштовно отримати комплексну послугу з формування життєстійкості. Ця послуга включає в себе різного роду підтримку – від консультації з кейс-менеджером для виявлення потреб людини до можливості брати участь у групових тренінгах і навчаннях із основ психічного здоров’я та розвитку батьківських компетентностей. 

За потреби кожна громада у таких центрах може додатково організувати ряд інших послуг, необхідних громадянам, як-от:

  • первинна правнича допомога;
  • консультацій з питань зайнятості;
  • супровід ветеранів та інші. 

Організовано все так, аби кожен мешканець громади міг у Центрі життєстійкості отримати первинну консультацію з подальшим перескеруванням – залежно від потреб.  За попереднім задумом, послуга з формування життєстійкості у цих просторах надаватиметься за спільними для всіх громад стандартами роботи. Надавачі цієї послуги вже проходять кваліфіковане навчання від партнерів проєкту – міжнародних організацій ЮНІСЕФ, ВООЗ та інші.  Єдиними є і принципи функціонування Центрів –  безбар’єрність, безпека, доброзичливість. 

Подати свою заявку на участь у проєкті може будь-яка територіальна громада. Для цього їй потрібно звернутися до Міністерства соціальної політики

Наразі відбір для громад триває до 13 лютого 2024 року.

Більше інформації про те, як громаді податися на участь у проєкті – читайте за посиланням.

Для оперативної комунікації представники громад можуть звертатися за електронною адресою: [email protected].

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua