Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпаття в “червоній” зоні: чи безпечно проводити довибори до ВРУ по 87-му окрузі. Відео

Новини

28 березня довибори до ВРУ по 87 виборчому окрузі з центром у місті Надвірна відбудуться. Причин для перенесення виборів у “червоній” зоні на Прикарпаття на сьогодні немає.

Про це повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль, йдеться в сюжеті ТРК “РАІ”.

“Що стосується “червоної” зони і виборів в Івано-Франківській області. Наш досвід осінніх виборів показав, що вибори не спричинили спалаху епідемії. Ми це відстежували. Вибори пройшли в рамках карантинних заходів і обмежень. Природно, що епідеміологи будуть приймати рішення, коли настане час. Якщо ситуація не буде дозволяти і потрібно буде посилювати карантин, то, можливо, доведеться вживати якісь додаткові заходи”, – сказав Шмигаль.

 Щодо ситуації по захворюваності, то вона наразі стабілізувалась,  каже головний санітарний лікар області Руслан Савчук. За його словами, якщо статистика буде стабільною, або йтиме на зменшення, вибори можуть спокійно відбуватися, але з дотриманням усіх карантинних правил.

Щоб вибори, навіть у “червоній” зоні, відбулися максимально безпечно, на органи місцевого самоврядування  покладені обов`язки щодо забезпечення всіма необхідними засобами захисту  та дезінфекції.

 Голова Надвірнянської ТГ Зіновій Андрійович відзначив, що питання довиборів на його особистому контролі.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
3
+1
1
Більше – дивіться у свіжому випуску новин на телеканалі «РАІ» о 19:00 або за посиланням.
rai.ua