Онлайн TV FM радіо FM пауза

День ментального здоров’я в Івано-Франківську. Відео

ментальність Новини

Щорічно, 10 жовтня відзначається День ментального здоров’я. Він покликаний звернути увагу на проблеми пов’язані з психічним станом людини. Тому в Івано-Франківську відбулася лекція, на якій медики, психологи, освітяни та посадовці наголосили на важливості даного питання.

За словами психолога, Радислава Петріва, війна помітно вплинула на психоемоційний стан українців і значно збільшилась кількість звернень на консультації.

Також в час війни важливо приділяти увагу, дітлахам. Під впливом стресу кожна дитина потребує підтримки, кажуть психологи. Головну роль в цьому відіграють батьки.

Піклуватися про своє ментальне здоров’я так само важливо, як і про фізичне. Воно не завжди залежить від нас, проте ми можемо докладати зусиль аби вберегти його.

Голова Івано-Франківської ОВА, Світлана Онищук, наголосила, що держава, зважаючи на запити українців, постійно приділяє увагу налагодженню ефективної системи охорони ментального здоров’я.

Кожен українець, що потребує психологічної підтримки, може онлайн скористатися програмою «ТИ ЯК?», де запропоновані контакти, посилання, поради та техніки, що допоможуть вберегти своє ментальне здоров’я, кажуть посадовці.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua