Онлайн TV FM радіо FM пауза

Команди з чотирьох областей України змагались у «Битві вертепів 2024». Відео

photo 2024 01 22 17 16 40 - Команди з чотирьох областей України змагались у «Битві вертепів 2024». Відео - rai.ua Новини

Популяризують автентичні українські традиції. В  Університеті Короля Данила відбувся фестиваль «Битва вертепів 2024». Фестиваль вже вшосте організував УКД разом з партнерами. Цьогоріч захід об’єднав одразу чотири регіони України.

Колективи боролись за перемогу у двох номінаціях: вертеп та маланка. Журі оцінювали акторську майстерність, організацію та особливість дійства, яке демонстрували учасники.

У номінації «Маланка» переможцями став колектив Глибоківської гімназії із Богородчанщини. Його керівниця Іванна Сем’янів каже, їх особливість у тому, що усі учасники – дівчата.

А в номінації «Вертеп» перше місце посів колектив зі села Криворівня. Його керівниця Василина Зеленчук зізнається, до фестивалю не готувались, адже ці дітлахи з раннього дитинства вміють колядувати.

Призовий фонд конкурсу склав 100 тисяч гривень. Крім того, переможці отримали можливість здобути гранти на навчання  в Університеті Короля Данила.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua