Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прем’єра «Дон Кіхот»: Франківський драмтеатр готує іронічну драму про боротьбу між фантазією та реальністю. Відео

screenshot 5 5 - Прем'єра «Дон Кіхот»: Франківський драмтеатр готує іронічну драму про боротьбу між фантазією та реальністю. Відео - rai.ua Новини

Історія лицарства, яка так потрібна українцям. Франківський драмтеатр готує нову прем’єру. Це буде іронічна драма “Дон Кіхот”, над якою працює французький режисер із Молдови Міхай Церне.

Митець каже, це буде історія про те, що нині відбувається у світі:

«Я думаю, що Дон Кіхот буде дуже корисним, тому що це історія боротьби між фантазією і реальністю. І це все – те, що відбувається зараз в Україні. Тому що реальність не така, яку ми хочемо мати. Я вважаю, що спектакль «Дон Кіхот» – це світло».

Роль Дон Кіхота виконуватимуть два актори драмтеатру – Роман Луцький та Андрій Мельник. Вони теж проводять паралелі з Україною.

«В Дон Кіхота ініціатива врятувати ввесь світ, зробити його добрішим – вона хороша. І це те, чим займається зараз Україна. ми рятуємо ввесь світ насправді», – каже актор Роман Луцький.

«В цій розповіді Дон Кіхота важливіше те, що він відкриває нам те, чого не хоче бачити більшість. Тобто він не вирішує більшість проблем, але він їх виводить на чисту воду. Міхай ще на репетиціях часто говорив, там є такий текст в Дон Кіхота, що «Байдужість вбиває світ» і це направду правдиві слова. Я також думаю, що наших воїнів вбиває не тільки ворог, але і наша байдужість», – розповідає актор Андрій Мельник.

Над музикою у виставі «Дон Кіхот» працює Надія Левченко. Вона зізнається, у цій роботі довелось відкинути свої амбіції, адже багато моментів у постановці не потребують додаткового музичного супроводу.

Прем’єра іронічної драми «Дон Кіхот» відбудеться 29 грудня на Головній сцені Франківського драмтеатру.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua