Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпатські волонтери обладнали військовий музей в Івано-Франківську. Відео

screenshot 2 7 - Прикарпатські волонтери обладнали військовий музей в Івано-Франківську. Відео - rai.ua Новини

Щоб українці не забували своє історичне минуле, на Прикарпатті відкриють музей зброї. Серед експонатів можна побачити снаряди від зброї та уламки військової техніки, каже співзасновник музею, Андрій Паляниця. Їх вони з командою самостійно привозили із зони бойових дій.

screenshot 3 6 - Прикарпатські волонтери обладнали військовий музей в Івано-Франківську. Відео - rai.ua

Одними з експонатів є кубки футбольної команди «Прикарпаття АТО». На даний час, вона припинила свою діяльність, адже спортсмени вступили до лав ЗСУ та пішли боронити Україну, розповідає колишній футболіст та діючий військовослужбовець, Юрій Гапочнук:

«Ці кубки, так само як і люди, які доклали зусиль для створення цього музею, відіграють дуже велику роль не тільки для футбольної команди, але і для спільноти і всіх тих, хто прийде і побачить, що військовий це не тільки той, хто бере автомат у руки і воює, але і той, який розвивається різносторонньо».

Такі музеї не втрачатимуть свою цінність протягом століть, переконаний волонтер Андрій Паляниця. До того ж, важливо, щоб майбутні покоління розуміли, якою ціною українці боролися за власну державу. В музеї зберігатимуться й фотографії, які волонтери робили під час поїздок до зони бойових дій та під час своєї служби в лавах ЗСУ.

screenshot 5 4 - Прикарпатські волонтери обладнали військовий музей в Івано-Франківську. Відео - rai.ua

Наразі волонтери завершують облаштування музею і незабаром він розпочне свою роботу.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua