Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську триває безкоштовний курс з пошиття одягу для поранених бійців. Відео

screenshot 9 1 - В Івано-Франківську триває безкоштовний курс з пошиття одягу для поранених бійців. Відео - rai.ua Новини

Опанувати навички шиття та допомогти військовим. Майстриня, Наталія Філіпська за підтримки волонтерів, організувала безкоштовні курси з шиття, де охочі шитимуть піжами та адаптивний одяг для поранених військовослужбовців.

Курс з пошиття одягу триває уже третій тиждень поспіль. Доєдналася до нього й пані Лілія з Енергодару. Жінка розповідає, досвіду шиття в неї не було зовсім, втім бажання допомогти захисникам її мотивувало.

screenshot 10 1 - В Івано-Франківську триває безкоштовний курс з пошиття одягу для поранених бійців. Відео - rai.ua

Не проґавила можливості доєднатися до курсу й пані Оксана з Волновахи. Жінка зізнається, в лавах ЗСУ її чоловік, тож вона як ніхто знає наскільки бійцям важлива допомога та підтримка.

screenshot 11 1 - В Івано-Франківську триває безкоштовний курс з пошиття одягу для поранених бійців. Відео - rai.ua

Процес пошиття адаптивного одягу відрізняється від цивільного, тож спершу волонтерки відточуватимуть свої навики на звичайних піжамах. Згодом вже почнуть шити речі зі спеціальними кнопками та зав’язками, щоб військові з пораненнями могли безболісно одягнутися та здійснювати необхідні маніпуляції.

Тканину для пошиття адаптивного одягу вдалося придбати завдяки молодіжній організації «Стан», проте матеріал потрібен завжди та у великих кількостях, каже майстриня. Тому щоб курс тривав й надалі вони проводять творчі суботи.

Триватиме курс до кінця грудня поточного року. Доєднатися до нього можуть охочі українці з досвідом шиття та без.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua