Онлайн TV FM радіо FM пауза

На благодійному аукціоні в Івано-Франківську зібрали понад 1 млн грн на евакуаційні дрони. Відео

screenshot 32 4 - На благодійному аукціоні в Івано-Франківську зібрали понад 1 млн грн на евакуаційні дрони. Відео - rai.ua Новини

Колекційна срібна монета, пляшка вина з автографом Буданова та крило збитого шахеда. Благодійний аукціон організували волонтери громадської ініціативи «Врятуй героя!» та благодійного фонду «Сила Добра». Кошти збирали для штурмового полку Нацполіції «Сафарі», який нині виконує бойові завдання на Бахмутському напрямку.

На аукціоні представили 28 лотів. Ще 40 – охочі могли придбати онлайн. Найдорожчим лотом була колекційна срібна монета, вагою 250 грамів. Таких – всього 400 в усьому світі.

аукціонна монета

Стартова ціна монети складала 50 тисяч гривень. Її придбали за 65 тисяч. Також серед лотів – пляшки вина зі Запорізького винного заводу, який знищили росіяни, шахова дошка з граніту та багато інших цікавих речей.

screenshot 33 3 - На благодійному аукціоні в Івано-Франківську зібрали понад 1 млн грн на евакуаційні дрони. Відео - rai.ua

Окрім військових артефактів – на аукціоні представили й твори мистецтва. Художниця Тетяна Робінчак на добру справу віддала свою картину під назвою «Берегиня». Її придбали за 13 тисяч гривень.

За виручені кошти волонтери придбають три дистанційні евакуаційні комплекси. Ветеран полку Сафарі Руслан Павлов каже, один такий комплекс може врятувати мінімум трьох поранених військових за день.

До початку аукціону волонтери вже встигли зібрати 850 тисяч гривень. Під час заходу – виручили майже 530 тисяч гривень. Відтак, своєї мети доброчинці досягли.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua