Онлайн TV FM радіо FM пауза

Франківський драмтеатр готує виставу 18+ за п’єсою Сартра «Мертві без поховання». Відео

screenshot 47 - Франківський драмтеатр готує виставу 18+ за п’єсою Сартра «Мертві без поховання». Відео - rai.ua Сюжети

Над виставою упродовж двох місяців працює литовський режисер Йокубас Бразіс. Митець розповідає, їхня робота відрізнятиметься від оригіналу. Утім, вони намагались зловити душу автора.

«Вона показує людей, які очікують на смертну кару. І це також про акторів, які чекають на їхню останню виставу. Про подвійність людської душі. Що це означає, коли твій найкращий друг стає героєм твого найбільшого нічного жахіття. І перед обличчям цих жахіть, катастроф все ж таки є надія. І надія в тому, що виставу треба звершити».

Актор Богдан Романюк у виставі виконає роль 15-річного Франсуа. Зізнається, його герой – точно такий, як і він сам – націоналіст, що готовий на все заради батьківщини. Актор Роман Луцький розповідає, герой, якого він грає у виставі, змушує шукати відповіді на безліч питань.

Керівник Франківського драмтеатру Ростислав Держипільський зазначає, співпраця з європейськими режисерами як для нього самого, так і для акторів – це вихід із зони комфорту. Але це крок до вдосконалення і виходу на новий рівень.

Театрали попереджають, вистава має вікове обмеження 18+ – через сцени насильства, оголення та нецензурну лексику. Прем’єра відбудеться 19 листопада на головній сцені театру.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua