Онлайн TV FM радіо FM пауза

На кафедрі журналістики Прикарпатського університету відкрили телестудію. Відео

screenshot 35 2 - На кафедрі журналістики Прикарпатського університету відкрили телестудію. Відео - rai.ua Сюжети

Зйомка сюжетів, монтаж та робота в кадрі. На кафедрі журналістики Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника відкрили телестудію. Студентка Христина Мартинюк розповідає, з початку навчального року вони не тільки отримують теоретичні знання, а й знімають сюжети для університетського телебачення.

Ідею відкрити телестудію запропонували самі студенти, а викладачі їх підтримали. Відтак, організували відповідний простір, який обладнали необхідною технікою. Зокрема, це камери, мікрофони та спеціальне світло. Крім того, каже керівниця студентського телебачення Ірина Копистинська, цьогоріч навчальний заклад виграв ґрант. За ці кошти придбали ще кілька камер.

«Завдяки цьому гранту у нас з’явилась ще одна дуже хороша камера і це стало ще більшим поштовхом щодо того, що ми змогли знімати хороші і повноцінні сюжети. Студенти тут вчаться працювати і як журналісти і як оператори, і як монтажери. Тобто роблять все, щоб програма вийшла в ефір. Роблять новини, інтерв’ю, репортажі».

Студентка прикарпатського університету Христина Мартинюк зазначає, такі практичні заняття – це саме те, що потрібно майбутнім журналістам.

У телестудії, окрім сюжетів, студенти вчаться записувати інтерв’ю та знімати різноманітні програми. Також на кафедрі працює радіо, де майбутні журналісти теж здобувають практичні навички.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua