Онлайн TV FM радіо FM пауза

Як жертвам торгівлі людьми отримати матеріальну допомогу. Відео

1bc7cee1f04304ad28cf93ada895cf65 - Як жертвам торгівлі людьми отримати матеріальну допомогу. Відео - rai.ua Новини

Багато українців зараз страждають від дій, які можна означити як торгівля людьми. Вербування, переміщення, переховування, передача або утримування людини з метою експлуатації, у тому числі сексуальної, з використанням обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини, службового становища або матеріальної залежності. 

Наразі мова про понад 300 тисяч осіб. Про те, як протидіяти цій проблемі, отримати статус особи, яка постраждала від торгівлі людьми, куди звертатися та яку допомогу можна отримати розповіла представниця “Карітас – Івано-Франківську” Оксана Пашинська на зустрічі у Коломийській міській раді.

screenshot 15 4 - Як жертвам торгівлі людьми отримати матеріальну допомогу. Відео - rai.ua

На Прикарпатті 322 людини, які постраждали від торгівлі людьми, вже отримали допомогу. Здебільшого, вони зазнали трудової експлуатації.

“Повна реінтеграційна допомога – це є перш за все матеріальна допомога, яка надається на вирішення потреб, які їй необхідні вже зараз. Це можуть бути засоби гігієни, продукти харчування, одяг, взуття”.

Однак така допомога розрахована на три місяці. Щоб її отримати необхідно зареєструватися у відповідних стуктурах:

“Якщо людина постраждала від торгівлі людьми і вже вийшла з цієї ситуації, вона може звернутись до “Карітас – Івано-Франківськ” і отримати повну реінтеграційну допомогу. Також звернутись до управління соціального захисту населення при районній державній адміністрації чи обласній адміністрації і отримати довідку, яка підтвердить статус жертви торгівлі людьми”.

Оксана Пашинська стверджує, що проблема торгівлі людьми доволі актуальна в зоні військових конфліктів.

А ще фахівці радять таким людям не приховувати що вони потрапили у трудову експлуатацію. Звертатися до відповідних органів та виводити, як кажуть на чисту воду, різноманітних шахраїв.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua