Онлайн TV FM радіо FM пауза

До дня визволення Херсону в Івано-Франківську відкрили символічну виставку. Відео

screenshot 6 3 - До дня визволення Херсону в Івано-Франківську відкрили символічну виставку. Відео - rai.ua Новини

В Івано-Франківському краєзнавчому музеї відкрили мистецький об’єкт «Херсонська каплиця». На ньому представлені відеоінтерв’ю та фотографії з деокупованого міста.

Авторка виставки, Ольга Михайлюк розповідає, що під час однієї із волонтерських поїздок, вона потрапила у гуманітарний штаб, що розташований у церкві:

“Селище Кіндійка, знаходиться менше ніж за кілометр від Антонівського мосту. Вид з дзвіниці церкви – це вже вид на міст. Це справило на мене дуже сильне враження, коли ми записали інтерв’ю, бо це для мене були героїчні люди, адже вони там були під час всієї окупації, навіть служби проходили під час окупації і вони були українською мовою”.

screenshot 5 2 - До дня визволення Херсону в Івано-Франківську відкрили символічну виставку. Відео - rai.ua

Також, на виставці представили відеоінтерв’ю людей, які під час окупації продовжували волонтерську діяльність та не втрачали бойовий дух, розповідає художниця.

Такий мистецький об’єкт показує, що навіть в складні часи, важливо зберігати зв’язок один з одним, переконаний співавтор, Ярема Стецик.

За словами відвідувачки виставки Ірини ці світлини та інтерв’ю, повертають до тих емоцій та почуттів, що відчували українці торік.

За словами авторів, виставка «Херсонська каплиця» триватиме місяць.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua