Онлайн TV FM радіо FM пауза

20-річчя спілки художників «Коло-Ми-Я» відзначили ювілейною виставкою. Відео

спілка художників коломиї Новини

Колектив спілки обʼєднує більше 40 художників різного віку, жанру та вподобань, серед яких є живопис, різьба, розпис на склі та шовку, витинанки, писанкарство. Натхненниками заснування спілки в свій час були художники Емілія Бережницька, Мирослав Гордійчук, Федір Матейчук і Михайло Нижник.

У 2003 році Емілія Бережницька згуртувала навколо себе групу художників Коломиї. Так і утворилося нове творче об’єднання “Коло-Ми-Я”. Наразі до нього входять понад 4 десятки миців. Їхні роботи відомі далеко за межами міста. А свій ювілей вирішили відзначити виставкою в Музеї історії міста. Голова спілки згадує, що розпочинали важко, однак впевнено йшли до свого 20-річного ювілею.

спілка художників

Модераторкою святкувань виступила директорка музею історії. Вона зазначила, що на виставці яскраво можна відчути дух прекрасних творчих напрацювань художників спілки.

“Сама назва цієї організації говорить про неординарність її учасників і підкреслює, що люди талановиті і мислячі, які шукають розуміння світу, розуміння себе в цьому світі. Вони продовжують творити, не дивлячись на різні професії.”

Спілка художників «КОЛО-МИ-Я» постійно розвивається і поповнюється новими талановитими людьми. На ювілейній виставці вона збагатилася ще однією талановитою мисткинею Ольгою Гереджук.

Виставка триватиме протягом місяця. А на відкритті відбулася ще й зустріч з доктором філософських наук Володимиром Сабадухою.

А яка ваша реакція?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua