Онлайн TV FM радіо FM пауза

Через війну кількість інфарктів зросте у 15 разів: прогнозують медики. Відео

screenshot 9 10 - Через війну кількість інфарктів зросте у 15 разів: прогнозують медики. Відео - rai.ua Здоров'я

З початку війни в Україні зросла кількість людей із серцево-судинними захворюваннями. Лише за цей рік зареєстровано понад 33 тисячі випадків. Більше трьох тисяч людей померли від інфаркту. Лікар-кардіолог Андрій Витриховський каже, що нині люди постійно перебувають у стресі, що негативно впливає на серце.

Крім того, зазначає медик, побільшало й запущених випадків захворювань серця. Надто мало людей вчасно звертаються за допомогою. Так само, деякі серцево-судинні захворювання, зокрема, інсульти та інфаркти, значно помолодшали.

У зв’язку з ситуацією та ймовірним загостренням серцево судинних захворювань Міністерство охорони здоров’я працює над забезпеченням медичних закладів критично важливим обладнанням.

Відтак, у рамках відзначення Всесвітнього дня серця, в Івано-Франківську відбудеться акція «День здоров’я». Захід розпочнеться 30 вересня о 10 годині на Вічевому майдані. З метою профілактики серцево-судинних захворювань та інсульту, учасники заходу матимуть змогу зробити електрокардіограму з розшифруванням та отримати кваліфіковану консультацію кардіолога. А також безкоштовно отримати чимало інших медичних послуг та консультацій. 

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua