Онлайн TV FM радіо FM пауза

Прикарпаття відвідали іноземні благодійники

screenshot 8 4 - Прикарпаття відвідали іноземні благодійники - rai.ua Новини

Гості із різних континентів. В Івано-Франківськ приїхали четверо благодійників з Перу, Мексики, Німеччини та Польщі, які від початку великої війни допомагають Україні.

Доброчинець Маркус Файрокер каже, в обласний центр Прикарпаття завітали, щоб подивитись як розвиваються проєкти, які вони підтримують:

«Ми маємо дуже хороші враження від того як розвивається госпіталь і наскільки цей проєкт є корисний. Також нам було цікаво почути про майбутні проєкти, основним з яких є центр реабілітації ветеранів, які повертаються з лінії фронту. Ми розуміємо, що такі проєкти є дуже важливі і ми хочемо їх підтримувати»

Зокрема, благодійники розглядають надання фінансової допомоги для облаштування простору для ветеранів. А також – обмін досвідом.

Керівник першого добровольчого хірургічного шпиталю Станіслав Онищук зазначає, будь-яка допомога для них є важливою. Іноземні партнери добре це розуміють та готові співпрацювати.

Продовжуватимуть підтримувати Перший добровольчий хірургічний шпиталь і доброчинці з Латинської Америки. Та окрім цього, каже Рафаель Самора, нині надзвичайно важливо задокументувати злочини, які росіяни скоюють проти українців:

«Один з проєктів, які ми шукаємо і хочемо підтримати – це проєкт з документування військових злочинів росії для того, щоб після війни ці злочини були адекватно розслідувані і винні були притягнуті до відповідальності. Також ми шукаємо проєкти, які надають прихисток і захист для біженців»

Благодійникам вдалось зустрітись із головою Івано-Франківської громади. Відтак, вони пропонують вже зараз розпочинати такі ініціативи, які допоможуть економіці України.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua