Онлайн TV FM радіо FM пауза

Коломийські «Едельвейси» відкрили 3D-музей та виставку

screenshot 20 - Коломийські «Едельвейси» відкрили 3D-музей та виставку - rai.ua Новини

В кімнаті бойової слави 10 окремої гірсько-штурмової бригади зберігаються основні експонати едельвейсів періоду АТО/ООС. Тому військові вирішили створити віртуальну 3D-версію музею. Тепер будь-хто і будь-де може оглянути здобутки десятки – розповідає старший лейтенант Олег Данищук.

Окрім 3D-музею бойової слави, у 10-й бригаді окремо ще й створили 3D-виставку трофеїв. Тут можна побачити трофеї, які потрапили сюди вже після 24-го лютого 2022-го року. За основу взяли офлайн-виставку «Портал у війну – на лінії вогню». Її минулого року едельвейси показували в Івано-Франківську, Коломиї, Чернівцях та Києві.

На виставці можна побачитиекспонати з тих місь, де воювали едельвейси, зокрема в Київський, Житомирський, Харківський та Донецький. Найбільше тут саме стрілецької зброї ворога, елементів обмундирування, уламків авіабомб, ракет та безпілотників. До кожного експонату – додається якісне фото із детальним описом. Також на виставці можна знайти посилання на відео із бойовими звитягами бійців та архів документів ворога.

Колекція музею постіно поповнюється, адже бійці «десятки» надалі героїчно воюють за кожен клаптик української землі. А Такий музей це лише один із способів прославити та увіковічнити подвиг наших захисників. Посилання на 3D-музей бойової слави та 3D-виставку трофеїв 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади  можна знайти на офіційних сторінках едельвейсів у соцмережах.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua