Онлайн TV FM радіо FM пауза

“Творча здибанка” у Коломиї: 15 майстрів показали свої роботи

screenshot 7 13 - "Творча здибанка" у Коломиї: 15 майстрів показали свої роботи - rai.ua Сюжети

У містечку майстрів Коломийського Національного музею народного мистецтва Гуцульщини та Покуття відбувся творчий захід, який об’єднав 15 майстрів, як з досвідом, так і тих, хто почав творити з початком війни. Свої роботи представили не лише коломийські умільці, але й майстри зі Львова, Херсону та Нікополя.

Одна із співорганізаторок заходу Олена Бойцан каже, що цьогорічна здибанка просочена військовою тематикою. 

Ще одна співорганізаторка Ольга Король згадує, що до війни займалася скраб-букінгом та шила ляльки “Тільди”. Тепер перейшла на дизайн меблів. Вона певна, що навіть у такий важкий час такі творчі здибанки потрібні.

Майстриня Ольга Малишко із Нікополя. На зустрічі представила власноруч виготовлені корсети, які припали до душі відвідувачці Тетяні із Бахмута.

Серед учасників здибанки і лялькарка Алла Гриммалюк. Майстриня пригадує, як патріотичні ляльки почала створювати для своєї онучки.

Пекарка із Херсона Світлана Орешет представила на зустрічі власноруч виготовлені смаколики. А от львів’янка Софія Лазорко на творчу здибанку привезла прикраси із натурального каміння.

Організатори також влаштували майстер-класи для відвідувачів. А вироби майстрині продаватимуть і надалі та кошти спрямують на допомогу нашим захисникам.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua