Онлайн TV FM радіо FM пауза

СБУ ліквідувала дві «схеми для ухилянтів», які організували посадовці військкоматів

screenshot 19 1 - СБУ ліквідувала дві «схеми для ухилянтів», які організували посадовці військкоматів - rai.ua Новини

Військова контррозвідка Служби безпеки заблокувала ще два канали нелегального виїзду за межі України громадян призовного віку.

Цього разу незаконну діяльність організували діючий та колишній посадовці військкоматів з двох прикордонних регіонів нашої держави. За гроші вони пропонували військовозобов’язаним уникнути мобілізації на підставі підроблених документів та в обхід контрольно-пропускних пунктів на державному кордоні. Вартість таких «послуг» становила до 7,5 тис. доларів США. Сума залежала від обраної «схеми» ухилення від призову.

На Івано-Франківщині за матеріалами військової контррозвідки СБУ до тюремного ув’язнення засуджено екскерівника відділу одного з місцевих військкоматів. Зловмисник продавав ухилянтам фальшиві довідки військово-лікарської комісії про непридатність до служби за станом здоров’я.

У подальшому підробку використовували для виїзду до сусідньої європейської країни. Також задокументовано, що злочинець оформив місцевій жительці фіктивну інвалідність, щоб вивезти її чоловіка до ЄС як супроводжуючого.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua