Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Коломиї відкрилася виставка “А я свою вишиванку дʼсерцю пригортаю”. Відео

screenshot 4 - В Коломиї відкрилася виставка "А я свою вишиванку дʼсерцю пригортаю". Відео - rai.ua Новини

Познайомити з етнічним і культурним різноманіттям Закарпаття. У Коломийському Національному музеї народного мистецтва Гуцульщини та Покуття імені Йосафата Кобринського відкрилася виставка з фондової збірки Закарпатського музею народної архітектури та побуту «А я свою вишиванку дʼсерцю пригортаю».

Серед представлених експонатів одягове вишиття з колекції, зібраної уродженкою села Росішки Рахівського району Марією Грицак у 30-40-х рр. ХХ ст. в різних районів краю. Також виставку доповнено світлинами мешканців Закарпаття у вишитих сорочках першої половини ХХ ст. і живописними полотнами Романа Пилипа із зображенням пар у народному вбранні різних етнічних груп

Під час відкриття виставки було презентовано книгу «А я свою вишиванку дʼсерцю пригортаю. Колекція взірців народної вишивки з фондової збірки ужгородського скансену». Упорядниками видання стали Василь Коцан, доктор історичних наук, директор музею і Тетяна Сологуб-Коцан, завідувачка відділу науково-освітньої роботи. Всіх охочих ознайомитися з одяговою традицією Закарпаття кінця ХІХ – першої половини ХХ ст. запрошують до виставкових залів Містечка майстрів Національного музею. Виставка триватиме впродовж місяця.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua