Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франкфівській громаді засівають сої майже втричі більше, ніж торік. Відео

Новини

В Івано-Франківській громаді триває посівна кампанія. Аграрії на повну засівають поля. На разі роботи тривають у селі Радча. Тут сіють сою на площі понад 27 гектарів.

На 150-ти гектарах землі громади «Франківськ АГРО» засіє сою, соняшник та гречку. Цьогоріч, каже заступник міського голови Микола Вітенко, всі роботи виконали вчасно. Утім через рясні опади сама посівна затрималась на 2 тижні. Однак, запевняє посадовець, все надолужать.

Вперше обробляти землі в селах Франківської громади місто взялося торік. Початок, наголошує Руслан Марцінків, був більш ніж вдалим. Всю продукцію вдалося реалізувати. Соняшник та гречку, які цього року засіяли вперше, впевнений голова громади, також матимуть попит серед покупців. Здебільшого серед підприємств з переробки та виготовлення соняшникової олії та гречаної крупи.

У час війни, зазначає голова громади, вирощення сільськогосподарської продукції у тилу, як ніколи на часі. Адже значна частина земель в Україні для ведення господарства є замінованими або окупованими загарбниками.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua