Онлайн TV FM радіо FM пауза

В музеї історії міста Коломиї вшанували пам’ять відомого композитора Олександра Козаренка. Відео

screenshot 11 - В музеї історії міста Коломиї вшанували пам’ять відомого композитора Олександра Козаренка. Відео - rai.ua Новини

В музеї історії міста Коломиї, де любив музикувати маестро, зібрались митці з Коломиї та Хмельницького аби згадати видатного українського композитора, піаніста та музикознавця Олександра Козаренка.

Він є автором музики до понад пів сотні вистав. Його твори увійшли до репертуару провідних колективів та виконавців України. Диригував оркестром Олександр Драган. Він згадував, як колись хлопчаком мріяв стати відомим диригентом, і в цьому йому допоміг саме Олександр Козаренко. У репертуарі Хмельницького камерного оркестру чимало творів відомого коломиянина.

Художній керівник Коломийської філармонії Микола Губчук зазначив, що хмельницький камерний оркестр один із кращих в Україні. А ще розповів, що вже зараз планує тісну співпрацю із філармонією Хмельницького.

Олександр Козаренко працював композитором у жанрах симфонічної, оперної, балетної, хорової, камерно-інструментальної, вокальної та театральної музики. А віднедавна його ім’я носить коломийська філармонія.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua