Онлайн TV FM радіо FM пауза

В Івано-Франківську презентували гендерний профіль, щоб поліпшити становище чоловіків та жінок у громаді. Відео

Сюжети

Його розробила команда громадської організації “Д.О.М. 48. 24”. У цьому документі, розповідає голова ініціативи Наталія Вишневецька, проаналізовані та гендерно розділені дані за різними сферами діяльності.

Отриману інформацію зможуть використувати різні структури. До прикладу, поліцейські. Начальниця відділу зв’язків з громадськістю патрульної поліції Олександра Бабецька зазначає, існує стереотип, що жінки частіше порушують правила дорожнього руху та потрапляють в аварії. Однак, насправді, саме дівчата уважніші за кермом.

Крім того, нині велика кількість жінок обіймає посади, які раніше вважались «чоловічими». Чимало дівчат працює у лавах патрульної поліції. Збільшилась й кількість депутаток в Івано-Франківській міській раді. В першу чергу, каже посадовиця Мар’яна Вершиніна, це пов’язано з гендерними квотами. Відтак сьогодні у міській раді працює 13 депутаток.

Дані, отримані в гендерному профілі Івано-Франківської громади, стануть в нагоді у процесі прийняття рішень та виробленні програм з врахуванням гендерної складової місцевими органами влади. Відтак, вони дозволять правильно розподіляти ресурси для розвитку громади.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua