Онлайн TV FM радіо FM пауза

Івано-Франківськ підписав угоду про побратимство із німецьким містом Потсдам. Відео

Сюжети

Міста уже підписали меморандум про співпрацю. Це, каже міський голова Руслдан Марцінків відбулось завдяки посередництву нашого польського міста-побратима Ополє.

Партнерство на рівні міст – це важлива складова у зміцненні міждержавних відносин, переконаний міський голова німецького міста-побратима Майк Шуберт. Очільник Потсдама впевнений, що співпраця буде корисною для обох громад.

Два дні делегація з Потсдаму спостерігали за життям Івано-Франківська. Німецьких гостей вразив насамперед той факт, що наше місто продовжує жити і розвиватися у час війни.

Співпрацю планують налагоджувати в багатьох сферах. Зокрема й в освіті. За словами голови міської ради міста Потсдам Пете Гоєра, німецьке місто вже готове приймати франківських студентів для обміну досвіду та реалізації ідей молоді.

Така співпраця з німецьким містом була очікуваною, кажуть у Департаменті інвестиційної політики. Ще до війни фахівці Департаменту зверталися до колег з Потсдаму, щоби налагодити зв’язки. Однак лише після повномасштабного вторгнення в Україну, вдалося реалізувати активну співпрацю. 

Після підписання договору про партнерство між містами, Руслан Марцінків разом із гостями відвідали завод з виробництва кабельно-провідникової продукції, який працює в Івано-Франківську. Оглянули потужності і переконалися, що підприємство успішно працює на ринку під час військових дій в Україні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua