Онлайн TV FM радіо FM пауза

Майстри та учні Івано-Франківського професійного училища №3 виготовляють меблі для ЗСУ. Відео

Новини

З перших днів повномасштабного вторгнення це приміщення івано-франківського вищого професійного училища №3 перетворилось у майстерню, де виготовляють меблі та інші речі для військових. Старший майстер Анатолій Басараб розповідає, тоді усі студенти та викладачі підтримали ідею. І цей запал досі не зник.

Основна діяльність колективу – це виготовлення ліжок. Їх роблять з дерева. Арсен Данилюк нині навчається на 3 курсі спеціальності столяр-верстатник деревообробних верстатів. З 24 лютого 2022 року хлопець проводить у майстерні практично кожен свій день. Крім того, Арсен працював й у одній з воєнних частин міста. Там він виготовляв двоповерхові ліжка для бійців.

Одразу залучився до доброї справи ще один студент училища – Богдан Гончарський. До цього, каже, ніколи не виготовляв меблі. Тож для нього це не лише допомога воїнам, а й хороший досвід.

За весь час майстри та студенти училища виготовили близько півтисячі ліжок. Окрім того, різноманітними меблями тут забезпечують переселенців, укриття начальних закладів громади та лікарні.

А яка ваша реакція?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
rai.ua